Event ved HH Simonsen

Bolig og bygge Q/A

img_0022
Der gøres opmærksom på, at nogen af de omtalte produkter er modtaget i gave. Holdningerne er som altid mine egne.

De af jer, som følger mig på instagram ved, at vi netop er flyttet ind i vores nybygget hus. Vi mangler stadig lidt indenfor, og en del udvendigt – men det er vel typisk for selvbygger. Vi har boet her i 14 dage nu, og er kommet nogenlunde på plads i de fleste af rummene. Soveværelse og stue er de rum som mangler mest og er ret tomme. Møblerne vi har bestilt derind til, er med lang leveringstid.

Jeg får mange spørgsmål ang. interiør, bolig og bygge. Mange af spørgsmålene går igen – og jeg er virkelig for, at i finder inspiration og spørger ind til ting. Men, det er også enormt tidskrævende at svare hvert enkelt person – og især med tanke på, at det ofte er de samme spørgsmål der går igen. Derfor har jeg samlet jeres spørgsmål fra instagram – og svaret på dem herinde. På den måde kan andre også få glæde af dem.
OG skulle der opstå flere, eller nye spørgsmål – så fyr dem endelig af! Så nupper vi bare en runde mere.
Jeg har opdelt spørgsmålene i kategorier.

Generelt:
Hvad har huset kostet jer?
Det er som sådan ikke fordi vores byggebudget er hemmeligt. Men, at oplyse en samlet byggepris kan være meget misvisende, da det kræver en enorm indsigt i hvad vi har lavet selv, hvilke materialer og løsninger der er lavet. Så vores kvadratmeter pris kan på ingen måde sammenlignes med én kvadratmeter pris fra et typehus. Nogen eller mange vil måske tænke; ‘jamen, det er jo ikke meget mere end prisen på et typehus’. Både og.. Men, det er nu én gang en af fordelene ved at bygge selv. Dertil sagt, har Christian lagt enorme mængder af timer i huset. Og vi ved jo alle, at tid er penge.
Vi har bygget omtrent samme størelse som sidst, sølle 3 kvadratmeter større. Den nye grund var 200.000kr billigere end sidst – MEN vi har brugt 700.0000kr mere end sidst. Hvilket vil sige, at vi foruden grund har brugt 900.000kr mere på selve dette hus end sidst. Ene og alene fordi vi har valgt meget dyrere løsninger. Det har kun været muligt for os, da Christian har lavet så meget selv.
Og nu kan jeg vel lige så godt oplyse en samlet byggepris – for de kvikke af jer, vil huske, at jeg på tidligere indlæg har oplyst byggeprisen på det sidste hus.
Samlet byggepris med grund: 3.500.000kr
Samlet byggepris uden grund: 3.100.000kr

Det er dog vigtigt for mig, at understrege at skal man have samme hus med samme materialer og løsninger, så vil en byggepris ved total entreprise være omtrent 4.500.000kr UDEN grund

Har i overholdt jeres byggebudget?
Nej. Vi har overskredet med små 100.000.

Hvor er jeres sildebensparket fra, pris – og hvordan er det at vedligeholde?
Vi har desværre haft rigtig dårlig erfaring med det firma som har lavet vores gulv – så jeg vil være ked af, at nævne dem. Men kan fortælle, at gulvet er 15 mm massiv eg, som er slebet og oliebehandlet. Vi gav 1150kr pr kvadratmeter.

Med hensyn til vedligholdelse, så har vi som sagt kun boet i huset i 14 dage. Men umiddelbart er vi fortrøstningsfulde. Det er selvfølgelig mere sart en klinker, men det giver jo sig selv. Måske det er grimt om nogen år – men så er det ikke værre end at det kan slibes ned igen. Børn og hund skal trods alt have lov til at være her.

Må vi se en plantegning af jeres hus?
Ja, jeg har tidligere lavet et indlæg om ovenstående. Se her

Hvordan kan det være i har ændret så meget i jeres stil fra tidligere hus?
Vi har faktisk selv snakket om det. Jeg tror, at erfaring har gjort os mere modige og vi er blevet bevidste om hvad der er vores stil – og personlighed. Det sidste hus var også flot, men mere standard og med kolde løsninger – betongulv, troldtekst, sort og hvide løsninger uden varme eller kontrast. Vi ønskede at det nye hus fik mere personlighed – og ikke bare lignede et hvert HusCompagniet hus. Og nej, jeg kritiserer ikke typehuse. Men vores indretning i et klinisk hus med standard løsninger skreg af upersonlighed. Vi kan forfanden ikke alle være lige så dygtige til, at indrette og gøre et typehus SÅ personligt og varmt som Apu, der står bag instagramprofilen: Lillesnefnug

Er tanken, at blive i huset i de næste mange år – eller flytter igen indenfor 5 års tid?
Lige nu kunne jeg slet ikke forstille mig at sælge huset. Det er jo SÅ MEGET os. Men spørg mig igen om nogle år – så kribler det helt sikkert i fingrene igen. Vi har også ramt et godt kvarter med fede naboer – hvilket nok også vil gøre det sværere at sælge. Dertil ligger der også noget økonomi er det, vi sælger ikke uden en relativ stor fortjeneste. Fortjenesten er selvfølgelig noget lettere at få som selvbygger.

Planlægger i at holde åbent hus?
Nej. Det gør vi ikke. Vi vil gerne bibeholde lidt privathed.

Badeværelse:
Hvor er jeres glasdøre, brusevægge og spejle fra samt pris?
De er fra One Funky Furniture, se deres hjemmeside her. Vi kan på det varmeste anbefalde Kasper og One Funky Furniture. Vores samarbejde har budt på lidt bump på vejen, men Kasper har til en hver tid været imødekommende og løsningsorienteret. Jeg vil gerne understrege, at det er en 100% objektiv anbefaling, som ikke er favoriseret af blogger-samarbejde eller andet.

Priserne er vejledende og afhænger af størrelse, antal ‘ruder’ i dørene osv. Men de er som følgende:
2 Glasdøre (1400 x 2800 -1300 x 2500): 36.800kr ex moms
2 Glasvægge til bad: 12.000kr ex moms
2 Spejle 800 x 1200: 5600kr ex moms
Samlet pris med moms 68.000kr
Dertil kom der 16.0000kr for levering og montering + 2000kr i tilkøb til messing håndtag.

img_0005
Hvor er jeres badekar fra og pris?
Det er fra spacentret.dk.
Model: Toscana 160 solid surface
Pris: 16.000kr

Hvordan hænger jeres toiletrulleholder på jeres glasvæg fast?
Der er to huller i glasvæggen hvor den er monteret. Toiletrulleholderen er normalvis lavet til ophæng i væg. Men med lidt kreativitet lykkedes det os at montere den på glasvæggen. Leverandør af glasvæg for-borerede hullerne i brusevæggen. Lidt nervepirrende at skulle indgive mål ud fra noget man ikke kunne se. Vi har monteret dem i glasset med møtrik på indersiden.

img_0013
Hvor er jeres armatur på badeværelse fra samt pris?
Alt armatur på badeværelser er fra VOLA. 2 x brus, 2 x håndvask, 2 x toiletrulleholder, 2 x toiletskyl og 1 x fritstående til badekar. Vejl. pris 133.000 kr samlet.

Hvor lang er jeres tud på VOLA ved håndvasken?
Modellen hedder 121UP 225mm komplet natur messing

Hvordan er det at vedligeholde messingarmatur?
Ønsker du, at det altid skal fremstå skinnende og blank så skal du IKKE vælge VOLA messing natur. Da det er natur patinere det. Vi elsker den patinering som VOLA får. Vi tørrer altid armatur af efter bad, for kalk er ikke kønt – patinering eller ej. Men det ville vi også gøre ved krom eller andet.

Hvad hedder klinken på badeværelse og hvor er den købt?
Evers Factory – branco matt i str 496 x 496 x 9,7.
Vi har gået dem direkte fra leverandøren og modtaget dem som delvis gave.

Soveværelse:
Hvor er det store guld spejl i soveværelset fra?
Det er fra homeish. Find det her.

Du har haft lagt billeder ind på din story af en betonvæg i soveværelset. Hvilket produkt?
Det er Conteco. Jeg laver seperat indlæg med vejledning snarest. Jeg venter dog på lidt møbler – så jeg kan vise væggen frem med indrettet soveværelse. Link til Conteco, her

Køkken:
Hvad er størrelsen på jeres kogler?
De er Ø48. Perfekt størrelse med 2 stk til et spisebord der måler 3 meter.

img_0004
Hvilket mærke er den hvide reol i køkkenet?
Den er fra string og købt hos luxoliving. Find den her.

Hvor er jeres armatur i køkken fra og pris?
Den er fra quooker, og vejledende pris er 18.000kr.

Hvor er jeres køkken fra?
Det er fra invita, og ifølge faktura hedder det: highline med comet laminat push to open. Det vist flere løsninger der er mixet.

Hvor er jeres spisebord fra?
Det er special fremstillet af murerfirma. Lavet ud fra ønsket form i MDF plader som efterfølgende er behandlet med microcement.

Hvor er jeres ovn og kaffemaskine fra? Model og pris?
Fra miele.
Modellen her artline med touch2open og softopen.
Pris 29.500kr pr stk.

img_5945

3 kommentarer

 • Jeg faldt lige over dit blog opslag her, og blev nu lidt nysgerrig omkring gulvet. Det er selvfølgelig helt okay, du ikke vil nævne firmaet. Men kunne du muligvis fortælle elle råde om, hvad man skal være opmærksom på når man skal have lavet sit gulv. Jeg har haft kontakt til firmaet Uniplan Danmark

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wauuuw et lækkert hus i fået købt Jer. Har i endnu noget kunst på væggene? Jeg er vild med badeværelset. Hold da på 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kimiefalk

   Tak 🙂

   Jo, vi har lidt kunst – men ikke nok da :-))

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Event ved HH Simonsen