Vores byggeprojekt #listeloft

Projekt legehus

img_0124

Kender i Sølund huse? – Hvis ikke, så hop ind forbi deres hjemmeside, tryk her. De laver simpelthen de mest skønne legehuse. Sølund laver legehuse til én hver smag. Mit valg faldt på ‘Lille Amanda’ – da denne har indbygget hems. Hvor sejt er det ikke lige?
Legehuset kommer helt ‘råt’ og med det menes usamlet og umalet, så man bestemmer altså selv farven. Ifølge Christian, er det super let at samle (ja, jeg satte altså ham til det). Vi har samlet det i haven hvor vi bor nu, og når vi flytter i det nye hus – så flytter vi det selvfølgelig med.

img_0121
img_0120

Når huset er samlet – så skal det ‘bare’ males. Jeg valgte male nogen af tingene inden de blev monteret – men det bare gøre som man har det bedst med. Det er ét relativ stort projekt, hvertfald hvis man som mig beslutter sig, at male det indvendigt! Men fin er det blevet!

Fordelen ved ét nyt hus er, at så slipper man for, at rengøre og rense træet først. Dog, er det vigtigt at benytte én god trægunder inden det males. Her brugte jeg Pinotex Superbase, som er velegnet til nyt træ, der ikke tidligere har været malet eller evt. hvis man har slebet ned så bart træ er synligt. Grunderen giver beskyttelse af træet mod råd og svamp – og sikre den bedste vedhæftning af efterfølgende maling. Grunderen er en vandtynd væske – som er super let, at arbejde med.

img_0023
Malingen jeg har brugt, er Superdec fra Pinotex. En heldækkende træbeskyttelse – som har én ultra kort tørretid. Jeg synes, at malingen dækker rigtigt godt og ikke mindst langt, hvilket også ses på nedenstående billede, hvor jeg kun har malet én gang. Derudover har Pinotex Superdec en meget fleksibel overflade der gør, at der er mindre risiko for revnedannelse.
img_0022

Hvilke farver har jeg brugt?
Huset indvendigt, udhæng, dør m.m. er malet i farven ‘New England‘, som er én af de udvalgte farver fra kampagnen, ‘Creative Garden‘.
Jeg ønskede én lys farve, uden at den var helt hvid, og derfor anbefalede sælgeren fra Nordsjö Ide & Design i Vejle mig den.
skaermbillede-2017-07-26-kl-16-50-35

Selve huset er malet i en grå-nuance (farvekode: FN.02.57), og farven er valgt udfra at det er samme farve vi skal have på vores sokkel. Dog, vil de nuancere forskelligt – trods det er samme farvekode. Dette skyldes hovedsagligt, at det er forskellige materialer. img_0064

Bordbænke sættet er malet i farven Beach House. En rigtig fin og afdæmpet farve, som samtidigt giver lidt liv.

Står du med kommende projekter – så lad Creative Garden give dig inspiration HER.

Opsummering af farverne jeg har brugt:
New England (farve nr: FN.01.85)
Grey (farve nr: FN.02.57)
Beach house ( farve nr: N9.10.70)

img_0122
img_0127

img_0130

Indlægget er lavet i samarbejde med Pinotex Danmark og Sølund huse. Der gøres opmærksom på, at produkterne er modtaget i gave – men holdningerne er som altid mine egne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores byggeprojekt #listeloft