Fedtet hud? Nej tak!

Vores byggeprojekt #listeloft

Ikke reklame, eller sponsoreret.

img_0100
Loftet er ikke helt færdigt endnu – derfor kan der stadig ses skruer!!
Jeg har fået en mange henvendelser på loftet, så jeg samlet lidt info i indlægget.

Inspirationen til listeloftet kom fra en af min bekendte, Heidi – se hendes ig her. De havde sidste år lavet loftet i deres nye hus, og jep, du læste rigtigt – de lavede selv loftet..

Hvorfor listeloft?
Vi havde egentligt besluttet, at vi skulle have gipsloft i hele huset, velvidende at det vil blive overplastret med akustikplader. Alternativ så skulle vi vælge troldtekst. Det havde vi sidste gang vi byggede – og ja, det er både pænt og akustik-venligt, men jeg synes ikke troldtekst ville passe tilstilen i det nye hus.
Sent inde i forløbet, faktisk efter vi havde takket ja til malerens tilbud – som jo inkluderede spartle- og malerarbejde af gipsloft, kom jeg i tanke om: ‘fuck… Heidi, hun har det fedeste loft’ – så jeg skrev straks til hende og beordrede hende sende billeder af deres loft..

Er det dyrt?
Ja. Det er relativ dyrt – og meget dyrere end troldtekst og gipsloft, og da der faktisk oppe bagved listeloftet er gipsloft, så er listeloft én ekstra udgift. Det er noget med brandsikkerhed, som gør – at der skal være gipsloft bagved. Men personligt, synes jeg det er alle pengene værd. Det er Gorms, et tømrerfirma der både arbejder med mere almindelig opgaver samt specialopgaver – såsom unikke og speciallavet indretningsløsninger og møbler, som har lavet vores listeloft. Se deres instagram, her. De er absolut et besøg værd!

… og nu til prisen:
Vi har fået loftet i køkkenalrum, stue, entre og soveværelset – ialt 100 kvadratmeter fladt og plant loft. . Grunden til jeg fremhæver, at vores loft er fladt og plant, er fordi, hvis det er skråt loft, vil det kræve ekstra tid, og derved vil prisen være højere. Dertil skal det siges, at prisen også vil afhænge af afstanden mellem listerne, jo mindre afstand jo flere lister, hvilket vil gøre prisen højere.

Samlet pris 140.000kr.
I prisen var ikke inkluderet sort akustikdug men alle andre materialer og selvfølgelig montering.
Den kvikke vil hurtig opdage, at det er 1400kr inklusiv moms pr kvadratmeter. Hvilket lyder af meget, og ja – det er mange penge. Men ved de andre firmaer, vi fik priser fra, var prisen højere. Så er det en fin pris. Og igen, alle pengene værd, hvis i spørger mig.

Hvor lang tid tog det?
Det tog firmaet 6 dage, at lave de 100kvm loft ved os. Dog, er arbejdstiden ‘vejlendede’ – da tiden afhænger af flere faktorer, rummets størrelse, detaljer, belysning og andet.

Specifikationer af vores loft:
– 21 x 27 mm ludbehandlet fyr
– opsat på sorte lister, ingen synlinge skruer/søm
– samlet i elementer på ca 100cm.
– afstand (luft) mellem lister ca. 20mm.

Fik jeg sagt, at jeg elsker det loft?

img_0102
img_0097
img_0098
img_0101

8 kommentarer

 • Søren

  Loftet ser super fedt ud, og jeg planlægger at lave noget tilsvarende i vores hus som er under opførsel. Hvordan gjorde I med indbygningsspots? Sidder de monteret i listerne eller i loftet ovenover? Og monterede elektrikeren dem efter listerne var skruet op?

  Det vil være fantastisk med et closeup billede af en af jeres spots. Lidt nørdet, men en stor hjælp hvis det kan lade sig gøre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kimiefalk

   Go for it! Det loft er fantastisk..

   Bolig magasinet har netop udgivet én online artikel med vores hus – og min instagram, der kan bl.a ses billeder af lortet med monteret spot. Du kan se det her: http://boligmagasinet.dk/boliger/en-af-de-ting-jeg-isaer-er-glad-for-er-vores-loft

   Vi valgte spot udfra deres mål så de passede til de mål listerne havde. Netop for at undgå, at spot sad mere inde i den ene liste end den anden. De er monteret i listerne – og monteret efter loftet er sat op. Min mand er el-installatør, så det klarede han.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søren

   Tak for svar. Jeg har set artiklen og billederne, men det er lidt svært at lure detaljerne omkring spottet. Mon ikke jeg finder ud af noget:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kimiefalk

   Jeg har sendt dig en e-mail 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussi

  Yes enig.. De her indlæg er guld ❤️😍 Mega flot loft

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristin

  YES, flere indlæg som disse, tak!! 😀
  Hvordan bliver så lofterne i de resterende rum?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kimiefalk

   Dejligt – at du kunne lide indlægget! Det er alm. gips loft på badeværelser, kontor, walk in og børneværelser 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det giver en vild 3d effekt! Flot.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fedtet hud? Nej tak!