HH simonsen limited edition

Ambulancebehandler

img_0017

De af jer der følger mig på instagram ved, at jeg for nylig er blevet uddannet ambulancebehandler.
Ambulancebehandler?! Var du ikke allerede det?
Niks. For som redderbranchen er skruet sammen, er vi delt op i 3 niveauer som hver i sær byder på forskellige kompetencer.

Niveau 1
Ambulanceassistent
Uddannelsen tager 2 år og 3 mdr.

Niveau 2
Ambulancebehandler
Det kræver minimum 1,5 års erhvervserfaring efter endt uddannelse som assistent inden, man kan starte som behandleraspirant.

Niveau 3
Paramediciner
Det kræver minimum 3 år erhvervserfaring som behandler, inden man kan komme videre på paramedicineruddannelsen.

Først skal man lære at kravle, så lære at gå – for til sidst at blive god til at løbe

Hvordan er jeg endt her?
Jeg har faktisk altid troet, at jeg ville søge ind til politiet. Da jeg som 19 årig blev STX-student, skulle jeg have tiden til, at gå med noget fornuftigt, inden jeg kunne søge ind til politiet – så jeg startede ved Falck Hjemmepleje samme sommer, som jeg blev student. Hjemmeplejen holdte til på Falck stationen i Kolding, og det var her det gik op for mig, at det var redder jeg skulle være. Jeg søgte ind som redder i foråret 2012, kom igennem nåleøjet og startede som elev på Station Middelfart Oktober 2012.

Falck? Men nu er du da ansat ved Responce? Same same but different.
I 2015 tabte Falck udbuddet i Region Syd danmark. Måske i har læst lidt om det på nettet?
Region syd er delt op i 4 delområder. Det nu konkursramte firma Bios vandt 3 delområder og Responce 1 delområde. Efterfølgende opkøbte Falck Responce. Efter Bios gik konkurs valgte regionen selv at hjemtage de 3 delområder. Og det er så her vi er nu.
Responce har 1 delområde, herunder Kolding, Vejle, Fredericia, Middelfart, Ejby og Give. Regionens eget selskab, Ambulance syd har det resterende i syd.

Mine kollegaer er de samme, min hverdag er den samme, patienterne er de samme. Jeg elsker den alsidige og dynamiske hverdag – og det fantastisk sammenhold vi har blandt kollegaere.

Drømmer du om at blive redder? Falck søger lige nu redderelever. Se mere her

Den norske ambulancetjeneste.
Sidste sommer havde jeg et 4 måneders vikariat i de norske fjelde. De af jer der kan regne, opdager hurtigt, at dengang var Vega ikke mere end 7 måneder gammel. Det fede ved mit vikariat var, at jeg havde mulighed for, at tage familien med derop.
Jeg arbejdede en uge af gangen, 7 døgnvagter i streg – og havde så 14 dage fri. Jeg boede i den mest skønne træhytte, som lå helt ned til en sø. Jeg havde for det meste ambulancen med der – og når vi så fik tur, så hentede jeg min makker som enten boede på ambulancestationen eller hjemme. Fordelen ved at køre oppe i fjeldene var, at der var ikke så mange ture –
men turene tog til gengæld ret lang tid, da nærmeste sygehus lå langt væk.
Denne sommer vender jeg tilbage til den Norske ambulancetjeneste, dog ikke i samme omfang som sidste år, da det kræver en del logistik – men jeg værdsætter meget, at Christian er så forstående og giver mig plads til at være eventyrlysten.

TIPS: Er du interesseret i at se mere til vores hverdag som redder? Så følg Dansk Ambulance Råd på instagram, find dem under navnet: ambulanceraad

img_0031

img_0014

XOXO

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HH simonsen limited edition